Mbledhja e nëntë e KKZHE-së (me përbërje të re)

Mbledhja e nëntë e KKZHE-së (me përbërje të re)

10/11/2019 - 22:13

Takimi i nëntë i KKZHE-së (me përbërje të re) është mbajtur me 14/01/2019


Ministri i Tregtisë dhe Industrisë, Endrit Shala, ka kryesuar mbledhjen e nëntë të Këshilli Kombëtar për Zhvillim Ekonomik (KKZHE), ku u adresuan punët e këtij këshilli dhe u diskutua për hapat e ardhshëm.

Ministri Shala tha se që nga ri-funksionalizimi i këtij Këshilli, i cili kryesohet nga Kryeministri i Republikës së Kosovës, institucionet pjesëmarrëse së bashku me komunitetin e biznesit kanë qenë mjaft aktivë në punët e përbashkëta për të adresuar me prioritet e të gjitha sfidat kryesore dhe për të zbatuar reformat gjithëpërfshirëse që kanë për qëllim përmirësimin e ambientit të të bërit biznes, eliminimit të barrierave, forcimit të ndërmarrjeve të Kosovës, tërheqjen e investimeve të huaja direkte në vend.    

“Duke u nisur nga fakti se Qeveria e Kosovës ka shpallur vitin 2019 si “VIT TË EKONOMISË” ne si institucione pjesëmarrëse në këtë forum publiko - privat do të japim kontributin tonë për të ngritur dhe diskutuar shumë çështje që do të ndikojnë pozitivisht në sferën ekonomike, në aktivitetin e shtuar të bizneseve, në rritjen e investimeve të huaja direkte në vend dhe në fund në përmirësimin e jetës së qytetarit të Kosovës”, ka thënë ministri Shala.

Ndërsa kryeministri, Ramush Haradinaj tha se ky vit do të jetë vit i zhvillimit ekonomik në vend.

Kryeministri ka kërkuar më shumë përkushtim nga vartësit e tij, sidomos në tërheqjen e investitorëve.

“Viti 2018 ka qenë më shumë i infrastrukturës ligjore, por viti 2019 do të jetë vit i ekonomisë. Edhe pse në Kosovë e kemi politikën tatimore më të volitshme në rajon ne duam do  t’i inkurajojmë investitorët. Ne duhet t’i vazhdojmë së bashku reformat në fushën fiskale. Para nesh mbetet çështja e informalitetit dhe duhet të jemi bashkë që ta trajtojmë këtë temë. Ligji i Punës është miratuar dhe është përcjellë në Parlamentin e Kosovës dhe ajo që është e rëndësishme është se kemi gjetur formulën për lehoninë që nuk i ngarkon sipërmarrësit”, tha kryeministri.